Remedial Teaching Nuenen

Even voorstellen


Ik ben Bertje Slippens,vriendelijk en open met een positieve levenshouding. Ik behandel mensen met respect, laat iedereen in zijn of haar waarde en probeer altijd te zoeken naar dezelfde golflengte om te communiceren.
Vanuit mijn optimisme zoek ik graag naar kansen die op mijn pad liggen en help anderen hun kansen te vinden, zie al snel mogelijkheden om de zon weer te laten schijnen.
Vanuit mijn gedrevenheid kan ik doortastend handelen en houd van aanpakken.
Ik ben flexibel en werk graag samen met kinderen om ontwikkeling vorm te geven en uit te werken. Ik hecht daarbij veel waarde aan elkaar steunen, motiveren en enthousiasmeren.
Na mijn PABO studie aan de Fontys in Eindhoven heb ik een aantal jaren met plezier gewerkt in zowel het regulier- als het Speciaal Basisonderwijs. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan met kinderen met leer- en/of gedragsproblemen. Om deze kinderen optimaal te begeleiden ben ik gestart met een Post HBO opleiding, de Master SEN, zowel de richting RT als dyslexiespecialist, want het was voor mij vanaf het begin duidelijk dat ik naast het lesgeven aan een groep ook erg graag kinderen individueel zou willen begeleiden.
De laatste jaren heb ik door de groei van het aantal rugzakleerlingen ervaring gekregen in het omgaan met kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Hoewel de meeste leerkrachten vol enthousiasme en goede wil aan de slag gaan, is de groepsgrootte, het volle onderwijsaanbod en de specifieke zorgvraag van sommige leerlingen vaak een obstakel om de betreffende leerling(en) goed te begeleiden. Zo krijgen deze kinderen niet altijd de hulp die ze nodig hebben. Via Remedial Teaching Nuenen wil ik een brug slaan tussen deze leerlingen en het onderwijs waaraan zij deelnemen.